Cara i creu de La Xarxa

Avui matí, quan he engegat l’ordinador, com tants altres dies, he “xorollat” (tafanejat) les xarxes socials i… oh, sorpresa! Una joieria promocionant regals pel dia de la mare i … una foto d’una de les meves joies? Però, espera…aquesta foto, no em sona,… qui la deu haver feta? I aquests colors?? L’he ampliada i he vist que… la joia fotografiada s’assembla mooooolt a un dels penjolls de la meva estimada col·lecció BARANA, parida (sí sí: imaginada, investigada, dissenyada,…i el·laborada) per “mi menda lerenda” (no trobo com traduïr-ho) ara ja fa 3 anys. I a la foto teniu la mostra: a l’esquerra, la sorpresa i a la dreta, la meva creació.

Voldria pensar que, com alguna vegada ha passat, per casualitats de la vida, algún dissenyador hagi arribat a les mateixes “conclusions” que jo i que per això, el penjoll sigui tant semblant al meu, però… vols dir?? Tant? Malauradament, la meva sensació no és aquesta, sino que algú l’ha volgut “versionar”, donant-li un altre acabat i fer-la més “poc fina”!!!!!!!!!! I com passa algunes vegades, crec que no és una bona versió. Em costa veure-ho d’una altre manera: a totes les meves feines hi ha un trosset de jo mateixa, un reflex del moment en que ho he creat…. i sí, es clar que és un risc publicar la nostra feina a internet, anar a fires,… i l’assumim per poder donar a conèixer el que feim! Tot i això, no puc evitar encendre’m quan passen coses així… és la “creu” de tot això. Aquí queda i, de veritat, m’encantaria estar equivocada.

I ara la cara de la mateixa moneda: fa una estona, les Arracades BARANA peça única… han trobat una nova casa: se’n van a Japó!… gràcies a internet, han sabut de la seva existència, i hi ha hagut química.

Amb tot això, seguirem creant, imaginant i… arriscant-nos!

Salut3 respostes a “Cara i creu de La Xarxa”

  1. irene ha dit:

    Tranqui, es millor la teva.

  2. Núria Deyà ha dit:

    Gràcies, maca!

  3. Santi Capó ha dit:

    Quin mal rollo, possa el nom del plagiador i a difondreu per les xarxes, cal fer-ho públic.