Com netejo les meves joies?

Ai… sempre em passa igual: em volia posar aquelles arrecades de plata que m’agraden tant… i han tornat ben negres! Què faig?

La tendència natural de la plata, és ennegrir-se amb el pas del temps, amb l’humitat, el PH propi de cada persona… Per intentar ralentir això, és important evitar que estigui en contacte amb perfums i altres productes químics (el lleixiu l’oxida molt) o banyar-les de manera habitual. També es recomanable guardar-les a la seva capseta original.

Hi ha diferents maneres de netejar-la. Vos recomano, en cas de que la plata estigui acabada en mate, i com és el cas de moltes de les meves joies, combinada amb altres metalls, és agafar una GOMA d’esborrar  (sí, una de les que empren els nens a l’escola o que tenim a l’oficina) i esborrar l’òxid de la superfície. Per les parts de Niobi o Titani, si és el cas, el millor és agafar un drap suau sec i llevar les taques (normalment s’hi veuen empremptes). No rasqueu mai la superfície acolorida, perquè l’espatllarieu.

Si la joia es de plata o d’or, es pot fer una pasta amb bicarbonat i aigua (també hi va be el sabó neutre) i amb un raspall de dents, netejar-ho i eixugar. Les pedres precioses, també es poden netejar amb aigua i sabó.

I recordeu que el que porteu són joies, de metall sí, però… tracteu-les amb carinyo!! Així podreu gaudir-ne més temps!Els comentaris estan tancats.